uawildoleft.ru

Ocjena najrječnijih ptica na svijetu

Rijetke pticeEkosustav danas ovisi o pticama. One promiču jednoliku distribuciju sjemena, nose pelud, štite biljke od štetnih insekata. Uz pomoć ekosustava, ptice imaju nevjerojatnu ljepotu, milost i zabavne navike. Znanstvenici su proveli istraživanje, čija je svrha bila identificirati najrjeđih ptica širom svijeta. Časopis Current Biology objavio je popis najrjeđih ptica, istraživački rad koji su proveli stručnjaci sa Sveučilišta Yale i Londonske zoološke zajednice.

Rijetke vrste ptica

Nažalost, neki predstavnici popisa rijetkih ptica doista su na rubu izumiranja. Krivolov, neprikladni vremenski uvjeti, nedostatak obične krme - svi ti čimbenici štetni su za povećanje populacija.

Dakle, danas najrječnije ptice uključuju:

  • divna spatula;
  • Indijski bustard;
  • brazilska čučnja;
  • fregata ptica;
  • izgorio;
  • Honduranski smaragd;
  • Kakapo;
  • Momot je plavo-browed;
  • Indijski rinoceroz;
  • Crveno nogu ibis;

Prema istraživačima, ti predstavnici smatraju se najrjeđim na planetu. Mnogi su na rubu izumiranja, ali svi imaju nevjerojatnu ljepotu, neobičan izgled i vrlo rijetko dolaze u oči osobe.

Opis stijena

Rijetke ptice - čudesni SpatelitePtica pasmine čudesna spatula smatra se slabo proučavanima i rijetkim predstavnikom obitelji ptičice. Po prvi puta, ova ptica privukla je pozornost promatrača 1835. godine. Duljina tijela ove ptice ne prelazi 30 cm, težina je mala. Ovo stvorenje nevjerojatne ljepote, perje različitih boja savršeno se uklapaju jedna s drugom. Rep je ukrašen sa samo 4 duge perje čiji su krajevi zaobljeni. Stanuje uglavnom u Peruu, na ljestvici rijetkih ptica zauzima deseto mjesto.

Na devetom mjestu na ljestvici je Indijanac droplja. Ovo je prilično veliki primjerak, visok oko 100 cm, težak oko 20 kg. Pere se održava u bež siva i smeđih tonova. Mužjaci nose čepove, ženke su malo niže i manje su težine. Udovi su dugački i snažni, tri-toed. Stanovi u stepama i poljima Indije navedeni su u Crvenoj knjizi. Od 1970. godine to je nacionalni simbol Indije.

Na osmom mjestu je Brazilac ronac. Stanište ovog uzorka smatra se južno od Brazila, sjeveroistočnog područja Argentine i istočnog dijela Paragvaja. Danas u prirodi bilo je samo 250 osoba. Duljina tijela je oko 60 cm, težina je manja od kilograma. U izgledu - ovo je malo stvorenje, s perjem, od smeđe - zelene i sive. Postoje bijele mrlje. Glava ptice okrunjena je grbom.

Na sedmom mjestu ocjenjivanja rijetkih ptica je ptica fregata. Pripada obitelji pelikanskih, velikog uzorka, duga oko 100 cm, težine više od 1,5 kg. Obloga je uglavnom crna, samo glava i krila bijele. Rep je duga i podignuta, mužjaci su veći od ženki. Značajka mužjaka smatra se žrtvom grla crvene boje. Područje staništa smatra se regijama Južne i Srednje Amerike, te nekim područjima Palearktika.

Rijetke ptice, užasavajućeŠesto mjesto je dano predstavniku koji se zove oprljivanje. Male ptice, svega 18-20 cm dugačak, pernata kombinira nekoliko boja, od zlatnožute do tamnosmeđe. Krila i rep imaju zelenkastu boju. Stanište se smatra Havajskim otocima. U većini slučajeva naseljavaju se na suhom terenu: šume, polja. Kako je vrsta prvi put opisana 1877.

Peto mjesto je Honduras smaragd. Po imenu nije teško pogoditi da je primjerak prvi put otkriven u Hondurasu. Pripada obitelji ptičica, vrlo mala, duljina dosegne 9 cm. Oblak prekrasne smaragdne boje, dojke i trbuh su bijeli, a leđa, naprotiv, crna. ima dugački kljun. Stanište se smatra suhim tropskim šumama. Navedena je u Crvenoj knjizi.

Četvrto mjesto zauzima papagaj Kakapo. Odnose se na rod papiga, lijepa ptica ima žuto-zelenu perje, s crnim zakrpama. Okcipitalni dio i leđa imaju nijanse zelenog, od svijetlo zelene do smaragda. Snažan kljun bijele boje, kratke udove. Stanište je Novi Zeland, kao i na jugozapadnim područjima južnog otoka. Oni se više vole smjestiti u šume s visokom vlagom.

Na trećem mjestu nalazi se molo plava. Mala ptica, s jakim perjem i luksuznim repom. Nazvana zbog osebujnih lukova iznad očiju, intenzivne plave boje. Boja perja plave, zelene, narančaste i crne. Tropima Novoga Svijeta smatra se stanište.

Drugo mjesto dano je indijancima ptica nosoroga. Veliki uzorak, visok oko 63 cm. Boja perja obično je crna, abdomen, grlo i rep repa su obično bijele boje. Žene i muškarci iste veličine, teško razlikovati. Distribuirano u tropima Azije, uključujući Indiju i Šri Lanku. Smatra se svemoćnim, konzumira ribu i povrće.

Rijetke ptice - japanski ibisNajrječja ptica na svijetu je crvena noga ili Japanski ibis. Do danas, ove ptice u prirodi nema više od 10 pojedinaca. Boja pera crvenog ibisa je bijela, s jedva vidljivom ružičastom bojom. Glava i šape ibis su crvene, vjerojatno čak crvenkasto-smeđa. Kao naselja, ove ptice često odabiru polja riže, smjestiti se blizu vodenih tijela. Oni hrane male ribe, žabe i druge gmazove.

Sigurnosne mjere

Najrjeđe osobe navedene u Crvenoj knjizi širom svijeta, ljudi se trude najbolje zadržati. Prije svega, kontrola nad krivolovcima je otežana. Zabranjeno je pucati i uhvatiti ptice tijekom sezone parenja. Neke vrste, na primjer, japanski ibis, zabranjene su u načelu.

  • Stručnjaci pokušavaju uzgajati rijetke predstavnike u zatočeništvu širom svijeta, u specijaliziranim rezervama. Predstavnici ugroženih vrsta posadeni su u paru, pružajući sve uvjete za život i uzgoj.
  • Neke zemlje zabranjen rezanje onih šuma gdje rijetke, ugrožene vrste ptica najčešće gnijezde.
  • Nažalost, sigurnosne mjere neće pomoći ljudima u borbi protiv vremenskih uvjeta. Svake godine klima se ne mijenja za bolje, ptice umiru zbog nedostatka poznatih vremenskih uvjeta.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan